Gamf – We Will Rock U

Egyedi videóklippet forgattunk a Queen ikonikus zenéjére

Minden munkánknak a legfontosabb eleme a tervezés. Ezen a részen áll vagy bukik az egész produkció.

Mielőtt kamerát ragadtunk volna egyeztettük a látványvilágot, az elképzelést valamint, hogy mi a tervünk a videóklippel. Szerettük volna ha erősen dominál a kék valamint a piros szín a klip egészében.  Amennyire lehet szerettünk volna egységes hátteret azoknál a jeleneteknél ahol a robot látható. Ehhez gyártattunk egy fekete hátteret, amivel mobilak tudtunk lenni, és nagyban megkönnyítette a munkálatokat.

Miután megvolt az elképzelés párhuzamosan indult a jelenetek felvétele, valamint maga a zene újra kreálása, amit ezúttal is köszönünk Pulius Tibornak.

A felvételek előtt a robotokat már beprogramozták hogy amennyire lehet gördülékenyen haladjon a forgatás amit sikerült is elérni.

A robotok felvétele után vettük fel a film zárójelenetét amikor is Liska János dékánhelyettes a tetőn eljátszotta a zene szólóját. Többször elpróbáltuk a jeleneteket, mivel nagy hangsúly volt a drónfelvételen. Úgy kellett mozogni a drónnal, hogy minél kevesebb legyen a nagy ívű mozgás, mivel utómunkával életre keltettük az épület tetején található GAMF feliratot.

A tetőn felvett jelenetek után jött a legnehezebb rész, a tömegjelenetek megvalósítása. Igen nehéz ennyi embert egyszerre koordinálni, főleg ha közben hangosan szól a zene alapja és mindenki tapsol. Miután beállítottuk az embereket a megfelelő pozícióba, onnantól egyszerű volt a dolgunk.

A forgatások közben találtuk ki, hogy kellene egy kis humor a videóklipbe. Az ötletünk az volt, hogy a motorfékpad kezelő helységét berendezzük egy stúdiónak. Monitor volt bőven, már csak a professzionális programokat kellett megnyitni, felvenni a statisztánknak a bundát, és már meg is volt a kívánt hatás.

Kezdetét vette a projekt azon része amikor már nem kell helyszínről-helyszínre járni, az utómunka.

Összesen nagyjából két órányi nyersanyagunk lett, ebből kellett mindössze egy percet csinálni. Az utómunka két hetet vett igénybe. A videóklipeknél sokszor a felvételek sorrendje mindegy, csak a szájmozgásnak és az éneknek szinkronba kell maradnia. Itt viszont a gépekhez kellett igazodni, mivel azok valódi hangszereken játszottak.

Mi nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel, reméljük nektek is tetszik majd!

A videót itt tudjátok megtekinteni:

Videóklip forgatáshoz kapcsolódó további információkért, valamint konkrét árajánlat kérésért keressen fel minket!

2022-08-03

Cannesi forgatásunk

Egyedi videóklippet forgattunk a Queen ikonikus zenéjére Minden munkánknak a legfontosabb eleme a tervezés. Ezen…

cannesi forgatasunk
2022-02-14

Gamf – We Will Rock U

Egyedi videóklippet forgattunk a Queen ikonikus zenéjére Minden munkánknak a legfontosabb eleme a tervezés. Ezen…

Videóklip forgatás Gamf