Miért fontos az esztétikum?

A grafikai tervezés, mint a marketing stratégia fő eleme

Valójában mi is az az esztétikum, és miért irányítja a mindennapi életünket?

Az esztétikum nem más, mint egy külső jelenség, ami bennünk fejeződik ki egyfajta elégedettség érzést, megnyerő, szépérzetet keltve. A további döntéseink mozgatórugója, és mindennapi életünk szerves része. Egyszerű példaként, ha valamit esztétikusnak tartunk megvesszük, ha szépnek érezzük vonzódunk hozzá, ha megnyerő bízunk benne…

A külső megjelenés igenis fontos, egyfajta belépőként szolgál a további történésekhez. Nézzünk egy vállalati arculatot. A vállalathoz kapcsolódó logó, weboldal, indoor és outdoor grafikai design, termék/szolgáltatás csomagolás alapjaiban határozza meg a cég hosszútávú fennmaradását, és rövidtávú forgalomalakulását.

Van pár tipográfiai, elrendezésbeli, színkezelési törvényszerűség, ami amíg világ a világ az emberek számára esztétikailag vonzó lesz.

Persze a modern kornak is megvannak a saját maga, időszakosan változó trendjei, amihez természetesen a praktikusság jegyében mi is alkalmazkodunk.  Manapság közkedvelté vált a letisztultabb grafika, egyszerűbb formavilág és alig pár színből álló arculati megjelenés. Bizony a kevesebb néha több, ez abszolút igaz például a weboldal tervezéskor, vagy egy vállalat logójának, csomagolásának megalkotásakor.

Ha készen van egy, a szakembereink által megalkotott, a megrendelő számára is megfelelő grafika, szükséges, hogy harmonizáljon a vállalati arculat többi elemével. A tipográfia, a színvilág, a grafikai elemek elrendezése és nagysága, mind meghatározó a jövőbeli arculati elemek harmonizálásához. Az online megjelenés manapság már alapkövetelmény egy sikeres vállalati működéshez. A grafikai tervezés pedig alapvető fontosságú, ha lépést akarsz tartani a versenytársakkal, sőt szeretnél egy lépéssel előttük járni? Ebben tudunk mi a segítségedre lenni.

Ha úgy érzed szét vagy esve, vagy céged csak egy kis ráncfelvarrásra szorul, vagy nincs ötleted mivel is érhetnél el nagyobb forgalmat, keress fel minket! grafikai tervezés területén! A reklámügynökségek által nyújtott legkomplexebb szolgáltatáskört kínáljuk neked.

2022-08-03

Cannesi forgatásunk

Egyedi videóklippet forgattunk a Queen ikonikus zenéjére Minden munkánknak a legfontosabb eleme a tervezés. Ezen…

cannesi forgatasunk
2022-02-14

Gamf – We Will Rock U

Egyedi videóklippet forgattunk a Queen ikonikus zenéjére Minden munkánknak a legfontosabb eleme a tervezés. Ezen…

Videóklip forgatás Gamf