fbpx

Honlapkészítés

Honlapkészítés

Amennyiben elhatároztad, hogy belevágsz álmaid megvalósításába, vagy már bele is vágtál, akkor valószínűleg eljutottál addig a pontig, hogy felismerted, az online jelenlét elengedhetetlen vállalkozásod sikeréhez. Egy gyönyörű, egyedi, csodálatos honlapot szeretnél, és szinte már látod magad előtt a képeket, a színeket, vagy épp ellenkezőleg, nincs ötleted, de tudod, hogy kell egy honlap? Ha van ötleted az kiváló, hiszen könnyebben megtudjuk határozni a tervezés irányát, ha nincs ötleted, akkor mi rengeteg inspirációt mutatunk neked, hogy megtaláld azt, ami vállalkozásodhoz a legjobban illik.

Ezt azonban az alábbi néhány lépés megelőzi:

Először is tisztáznod kell, hogy miért, mi célból van szükséged honlapkészítésre. Kiket szeretnél elérni a honlapon keresztül? Ki lesz a célközönséged? Hiszen más stílus fog megszólítani férfiakat és nőket, más megjelenés fogja felkelteni egy műszaki szakember vagy egy divatrajongó érdeklődését. Mindenki más miatt böngészi a netet, más információkat keres, tudnod kell, kiket szeretnél a weblapodra csábítani.

honlapkészítés

Szükséged lesz egy domain névre. Ez lesz a webhelyed neve, ennek segítségével lehet majd megnyitni a weboldaladat. Igyekezz könnyen megjegyezhető, egyedi, találó domain nevet kitalálni, egy keresőbarát domain név jelentős mértékben utal honlapod tartalmára és tematikájára. A domain mellé tárhelyre is szükséged lesz, ahol a kész honlapot elhelyezzük. Ennek kiválasztásában, a technikai részletek megértésében segítünk Neked.

Honlapod megjelenését, színeit, betűtípusát, elrendezését kétféleképpen készíthetjük, amennyiben konkrét elképzeléseid vannak, a Te ötleteid és a mi javaslataink alapján készítjük el az oldalad. Abban az esetben, ha nincs konkrét elképzelés és inkább ránk bízod a design megtervezését, akkor meghatározunk egy irányvonalat és az alapján folyamatos konzultáció mellett megalkotjuk honlapodat. A honlapkészítés során a design nagyon fontos abból a szempontból, hogy az első benyomást a látvány alapján alkotják majd az oldaladról, ha vonzó, esztétikus a megjelenés, és olyan, ami a kívánt célcsoport figyelmét megragadja, nagyobb eséllyel kattintanak rá a látogatók.

Azonban fontos tudnod, hogy minden honlapkészítés esetén a tartalom az elsődleges. Honlapod tartalmának és mondanivalójának kulcsszerepe van tervezésben, hiszen ez alapján tudjuk meghatározni, hogy milyen aloldalakra, és szekciókra lesz szükséged. A tartalom elkészítését bízhatod szakemberre, vagy saját magad is elkészítheted.

Ha maradt még kérdésed, vagy szeretnéd velünk elkészítettni a keress minket bátran!

Somos Media