Honlapkészítés

Honlapkészítés

Az online jelenlét ma már elengedhetetlen egy sikeres vállalkozás, projekt elindításához, termék és szolgáltatás bevezetéséhez ezáltal a későbbi folyamatos profit fenntartásához. Ilyenkor felmerülhet a kérdés, hogy az online platformokon mi a siker alapja? Mi tesz egy honlapot igazán keresetté, sikeressé? Ezért vagyunk mi, hogy a leghatékonyabb, leginnovatívabb megoldásokat nyújtsuk számodra, mind megjelenésben, mind a gyakorlati hatékonyságot illetően. Ha van ötleted az kiváló, hiszen könnyebben megtudjuk határozni a tervezés irányát, ha nincs ötleted, akkor mi rengeteg inspirációt mutatunk neked, hogy megtaláld azt, ami vállalkozásodhoz a legjobban illik.

Ezt azonban az alábbi néhány lépés megelőzi:

Először is tisztáznod kell, hogy miért, mi célból van szükséged honlapkészítésre? Ilyenkor feltérképezzük a lehetőségeket, felmérjük a piaci helyzetet, a vállalkozásod tevékenységi körét, induló projekted témáját, jövőbeni céljait. 

Fontos kérdés, hogy kiket szeretnél elérni a honlapon keresztül? Ki lesz a célközönséged? Hiszen más stílus fog megszólítani férfiakat és nőket, más megjelenés fogja felkelteni egy műszaki szakember vagy egy divatrajongó érdeklődését. Tehát nem árt nemek szerint, életkor szerint és érdeklődési kör szerint tipizálni a célközönségedet. Mindenki más miatt böngészi a netet, más információkat keres, a siker eléréséhez pontosan tudnunk kell, hogy kiket szeretnél a weblapodra csábítani.

Ha felmértük az aktuális piaci helyzeted, vetettünk pár pillantást a konkurenciára, megnéztük a vállalkozásod tevékenységi körét, átbeszéltük a célokat, elindulhat egy közös ötletelési folyamat, ahol próbálunk az elképzelésedhez mérten a lehető leghatékonyabb honlapszerkezeti és folyamati tervet kialakítani. A tanácsadás során szakmai stábunk értékeli az elhangzottakat, szükség esetén további javaslatokat is teszünk a korszerűbb, hatékonyabb megvalósítás érdekében.

Ezután következhet egy igen kardinális lépés a megjelenés, a weblapdesign meghatározása.  Itt is rendkívül fontosnak tartjuk a megrendelő elképzeléseit. Ennél a szakasznál gyakorlatilag csak a képzeleted szab határt. Manapság már szinte minden megvalósítható, szakembereink is tisztában vannak a legkorszerűbb megoldásokkal, így a tervezési folyamat során nem túlzás azt mondani, hogy nem ismerünk lehetetlent. Fontos a jó színösszeállítás, az logikus elrendezés, a weboldal átlátható struktúrája, a jól eltalált betűtípus, tehát egyfajta összhang elérése a megjelenés és a vállalkozásod mondanivalója között.

honlapkészítés

Abban az esetben, ha nincs konkrét elképzelésed és inkább ránk bízod a design megtervezését, akkor meghatározunk egy irányvonalat és az alapján folyamatos konzultáció mellett megalkotjuk honlapodat. A honlapkészítés során a design nagyon fontos abból a szempontból, hogy az első benyomást a látvány alapján alkotják majd az oldaladról, ha vonzó, esztétikus a megjelenés, és olyan, ami a kívánt célcsoport figyelmét megragadja, nagyobb eséllyel kattintanak rá a látogatók.

Azonban fontos tudnod, hogy minden honlapkészítés esetén a tartalom az elsődleges! Honlapod tartalmának és mondanivalójának kulcsszerepe van tervezésben, hiszen ez alapján tudjuk meghatározni, hogy milyen aloldalakra, és szekciókra lesz szükséged. A tartalom elkészítését bízhatod szakemberre, vagy saját magad is elkészítheted.

A hatékonyság és az elérés növelése érdekében a Somos Média kiemelt szolgáltatása a SEO, Search Engine Optimization, vagyis a keresőoptimalizálás! Sokak számára ez még mindig egy idegen szó, és ha megemlítjük a kifejezés nevét legtöbb megrendelő nem lát benne potenciált. A valóságban viszont a weblapkészítés egyik legfontosabb eleme, ugyanis a SEO nélkül a honlapunk elveszhet a keresőmotorok mindegyikében, ami számottevően befolyásolhatja a későbbi sikerességét egy adott vállalkozásnak, terméknek és szolgáltatásnak. A keresőoptimalizálás lényege, hogy a weblap tartalmi részeit úgy alakítsuk ki, hogy az adott tevékenységi körben a lehető legelőrébb kerüljön a weboldal, ezzel versenyelőnyt adva az adott vállalkozásnak. A Somos Média egyik specifikus területe a SEO, nem túlzás azt mondani, hogy országos szinten is az élen járunk a keresőoptimalizálás területén is. További információkat a SEO-ról az alábbi linken olvashatsz.

Számunkra fontos a folyamatos kapcsolattartás a honlap elkészítése során, hogy a lehető legnagyobb elégedettséggel vegyék át weboldalukat a megrendelőink, és a későbbiekben is visszatérjenek hozzánk, ha megakadnak, vagy fejlesztése lenne szükségük. A megvalósítási folyamat során folyamatosan korrekciózunk, ha az elképzelésedtől eltérő tervek születnének, vagy korrigálnád korábbi elgondolásodat bátran közölheted velünk. Az elégedettség számunkra a legfontosabb visszaigazolás.

Természetesen a honlapkészítés során a későbbiekben is segítségére vagyunk megrendelőinknek, tehát az utógondozás biztosított.

Ha maradt még kérdésed, vagy árajánlatot kérnél a leendő honlapod megvalósításához keress minket bizalommal!

Somos Media