Cannesi forgatásunk

Céges image fotózás, filmezés

A Gravic Group 2019-ben csatlakozott partnereink közé. Első közös munkánk során a debreceni telephelyen töltöttünk néhány napot, hogy imagefilmet készítsünk a Magyarországi gyárukról. Ez alatt az idő alatt sok kiváló képi mozzanatot, és még annál is több mozgófelvételt készítettünk a gyárról.

Már a forgatás alatt is felvetődött, hogy a más országokban található telephelyeket is dokumentálhatnánk. Néhány hónap egyeztetés után összeállt az akcióterv a következő forgatási időponttal és a franciaországi helyszínnel. Már a repülőjegy megvásárlásánál jártunk, amikor beütött a pandémia. 2022 elején már mérséklődött a járványügyi helyzet, így az ügyféllel közösen úgy láttuk, hogy biztonságos az utazás.

Május közepén elérkezett a nagy nap, amikor két év bezártság után újra külföldön nyomtuk le a REC gombot.

Két órányi repülés után landoltunk Nizzában. Első utunk Monacóba vezetett, mivel egyforma távra volt az úticélunk, így a 0. napon a kikötővárosban kezdtünk. Elképesztő volt látni azt a rengeteg vagyont egy helyen összpontosítva.

Megvoltak a kötelező turista tevékenységek. Irány a szállás és a kicsomagolás!

Az utazás abból a szempontból nem volt egyszerű, hogy rengeteg felszerelést kellett vinnünk, hogy egyszerre hárman tudjunk dolgozni. A kicsomagolást követően ellenőriztük minden egyben van-e, szerencsére nem sérült semmilyen felszerelésünk sem az utunk során.
Állványokból kellett viszonylag sokat vinnünk, hiszen kellettek mind a fotózásnál a vakuk kihelyezéséhez, a fotózásnál a háttér megtartására, valamint a felvétel készítésnél is a fények tökéletes elhelyezéséhez.
A pakolás után maradt egy kis időnk felfedezni Cannes utcáit és a környékünket.

A tengerpart tőlünk öt percnyi autózásra volt, viszont mi reggel a másik irányba indultunk a Gravic Group felé. Húsz perc után meg is érkeztünk, kisebb körbevezetés után neki is álltunk a munkának. A gyár területén külön mozogtunk, hogy ne zavarjuk egymást a vakukkal/fényekkel. Amíg az egyik helyszínen készültek a fényképek a gyártásról vakuk segítségével, addig egy másik gépnél a felvételek születtek.
A felvételeink színvilágát színes fényekkel gazdagítottuk, amik főleg a gépeknél látszódtak ahogy visszacsillant a színes fény a fémről.

A sikeres nap végén az anyagokat lementettük három helyre arra az esetre, ha bármi történne bármelyik adathordozónkkal, és indultunk kiélvezni a szabad órákat.

A második napon készültek az interjúk, valamint a portré fotók. Minden alkalmazottról készült fotó, több tucat termékfotó, valamint közel 20 alkalmazottal interjú.
Próbáltunk az interjúknál minél több helyszínt használni, viszont sokszor elég volt csak egy helységen belül fordulni egyet a kamerával és máris egy szinte teljesen másik helyszínt kaptunk.
A hangminőségen áll vagy bukik a videó minősége, így a biztosra mentünk és mindenhol két egymástól különálló hangfelvevő eszközzel rögzítettük az interjúkat.

A nyelvi nehézség itt bontakozott ki igazán, mivel mi nem beszélünk franciául, ők meg nem nagyon beszéltek angolul, csak a magasabb pozícióban lévők. Így ha valaki hibázott az interjú közben, akkor mi nem tudtunk róla, viszont pont ezért volt ott mindig velünk a kapcsolattartó aki beszélte a nyelvet.
Ami vicces, hogy volt egy kolléga aki angolul nem, de spanyolul beszélt és vele tudtunk spanyolul kommunikálni.

A három napunk közül ez volt a leghosszabb, mivel picit elhúzódtak az interjú felvételek.
Aznap nem jutott időnk kikapcsolódásra, de ezt másnap bepótoltunk.

A harmadik nap felvettünk a hiányzó felvételeket mind a gyártásból, valamint 1-2 apróbb interjút. Elbúcsúztunk a gyártól valamint kapcsolattartónktól is.

Utána kilátogattunk a Cannes-i filmfesztiválra. Lélegzetelállító volt a rendezvény és egy örök emlék marad számunk, mint ahogyan az egész út is.

Az elkészült image filmet hamarosan ti is láthatjátok.

2022-08-03

Cannesi forgatásunk

Egyedi videóklippet forgattunk a Queen ikonikus zenéjére Minden munkánknak a legfontosabb eleme a tervezés. Ezen…

cannesi forgatasunk
2022-02-14

Gamf – We Will Rock U

Egyedi videóklippet forgattunk a Queen ikonikus zenéjére Minden munkánknak a legfontosabb eleme a tervezés. Ezen…

Videóklip forgatás Gamf