Karácsonyi rémálom

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Magyarországon az ittas vezetés után a vezetés közbeni mobilkészülék használat okozza a legtöbb halálos balesetet az utakon. Erre való felhívás ként

immáron harmadik alkalommal forgattunk a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányságnak a “Mindenki hazaérjen” projekttel kapcsolatban.

Új kollégánk állt elő az ötlettel, hogy legyen a karácsonyi időszak miatt egy karácsonyi témájú prevenciós reklám. Az ötlet célja az volt, hogy nagyon erős legyen a karácsonyi hangulat, és a tragédia hirtelen történése.

Mi is tapasztaljuk hogy vezetés közben sok felelőtlen ember használja mobilkészülékét, ezeknek az embereknek készítettük elrettentés képpen.

Ha már egy ember életet megment a film, akkor az már nagyon jó eredmény!

A folyamat mint mindig, most is a szervezéssel kezdődött megbeszélések formájában. Utána elkészült a forgatókönyv és a diszpóskönyv is.

Elérkezett az első forgatási nap, meglepő lehet, de az autós jelenettel kezdtünk, hogy a “család” majd a felvétel során a tényleges videót lássa.

A szinte egyetlen és viszonylag nagy nehézség az a fény volt. Egy viszonylag forgalmas úton vettük fel a jeleneteket telefonnal, hogy a legélethűbb legyen a végleges film. Azonban látszódott a telefon kameráján is, hogy az autó nem mozog. Az autót nem mozgathattuk a forgatás erejéig sem, ezért le kellett takarnunk a szélvédőn kívül szinte minden ablakot a gépjárműn. Pár próbálkozás után megszületett a felvétel amivel nyugodtan tértünk haza és felkészültünk a következő forgatási napra.

Második napon került sor a benti felvételek leforgatására. A helyszín annyira jól sikerült, hogy mindenkinek előhozta a karácsonyi hangulatot. 

Nagyon sok statiszta volt a felvétel során ami kisebb koordinációs nehézségeken kívűl teljes mértékben jó volt.

Nem vol sok szövege a szereplőknek így amiatt nem kellett ismételni.

3 órával késöbb véget ért a forgatás és mindenki elégedetten tért haza.

Ezután jött az utómunka és elkészült a kész film.

 Sok pozitív visszajelzést kaptunk amit örömmel olvastunk.