fbpx

Szerinted melyik a Vodafone-os munkatársak kedvenc meme-je?

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

A Vodafone székházában volt egy nem hétköznapi forgatásunk az egyik rendezvényükön. Ugyanis elvittük a green screen-ünket, amit frankón bevilágítottunk az új softboxainknak köszönhetően és a résztvevő vendégeket vettük fel a Black Magic mozikameráinkkal. Azért választottuk ezeket, hiszen a magas dinamikai tartománynak köszönhetően sokkal egyszerűbb körbevágni – azaz key-ezni – a szereplőket. Ők pedig néhány ruházati kiegészítő felvétele és némi instrukció megkapása után eljátszottak néhány híresebb jelenetet, amik az internet jámbor népének köszönhetően meme-mé váltak.

Száz szónak is öt a vége: meme-eket gyártottunk zöld háttér segítségével.

Viszont az egész nem itt ér véget, mert hogy ott helyszínen meg is szerkesztettük a felvételeket. Hozzáértő, szerkesztő kollégáink felmásolták a még friss videó-anyagokat a 27”-os iMac-jeikre, majd jól begyakorolt mozdulatokkal percek alatt megfelelő háttereket varázsoltak a szereplők mögé. Így az összezavarodott Travolta mozdulatait megidéző Vodafone-os munkatársak az üres irodájukban forgolódhattak, hogy hova lett mindenki. Illetve a DiCaprio-féle Gatsby-t utánozva kívánhattak minden jót a nézőnek tüzijátékkal a háttérben, vagy esetleg a híres/hírhedt török szakács – ahogy az internet ismeri: Saltbae – sószórását imitálhatták konfettivel.

A részvételt a szervezők finom süteménnyel jutalmazták, így ösztönözve a vendégeket, hogy minél többen vegyenek részt. Ami úgy tűnik sikeres volt, mivel több, mint 50 meme-szereplőnk volt alig 3 óra leforgása alatt.

A kész videókat estére a résztvevőknek egy nagy montázsban le is vetítették, akik remekül mulattak a meg-meme-esített kollégáikon.