fbpx

Mercedes-Benz Iskola Kecskemét

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Felkért minket a Kecskeméti MB Schule igazgatója, Tobias Bopp úr, hogy szeretne egy bemutatkozófilmet a nemrégiben felújított iskoláról, aminek az volt a célja, hogy egy kb. 2 perces kisfilmben össze tudjuk sűríteni az intézmény előnyeit. 

A forgatás előtt picit félve gondoltunk arra,  hogy gyerekek lesznek megszólaltatva különböző korosztályokból, mivel kamera előtt beszélni nehéz, egy külön szakma, de végül is pozítívan csalódtunk. Meglepett minket, hogy mennyire talpraesettek és remek kommunkiációs készséggel vannak a diákok az iskolában felvértezve. Ez szerintünk leginkább a barátságos környzetnek és a közvetlen tanár-diák kapcsolatnak köszönhető. A diákok örültek a kamera látványának, mindenki nagyon szeretett szerepelni és remek hangulat volt a forgatáson.

A felszerelés kiválasztásánál az volt a fő szempont, hogy dinamikusan tudjunk forgatni, ezért tükörreflexes kamerákat választottunk. Amikor csak lehetett, akkor dokumentarista stílusban dolgoztunk, mert mindannyian tudjuk jól, hogy egy ilyen helyzetben azzal lehet a legjobban elrontani a szituációt, ha azt mondjuk “kamera forog”. 🙂

Miután elkészültünk a felvételekkel, kezdődött az utómunka: a gyerekek szövegeinek egy része magyarul, másik része németül lett felvéve, hogy ezzel is kiemeljük a kéttannyelvű iskola előnyeit. Ezt követően kiválasztottuk a megfelelő felvételeket, megszületett a helyes sorrend, utána jöttek a vágóképek elhelyezése, a színkezelés, majd a végleges munka elküldése.

Összességében örülünk hogy részt vehettünk ebben a projektben, az ügyfél is elégedett lett a munkánkkal és vele együtt a végeredménnyel!