fbpx

Autópálya-rendőrség

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Második alkalommal forgattunk a Bács-Kiskun megyei Rendőrkapitányság megbízásából, ezúttal viszont teljesen kimozdultunk az eddigi megszokott, nyugis forgatásos szféránkból, hiszen legtöbbször egy járműből kellett filmeznünk az autópályán.

A film célja, hogy felhívja a kamionosok figyelmét a gyakran előforduló szabálytalankodásokra, mint például, ha kamion előz kamiont vagy túl gyorsan vagy túl fáradtan vezetnek.

Az első forgatási napon kollégánknak sikerült rendőrségi helikopterből felvételeket készítenie, ami biztosan örök emlék marad a számára.

Készültek felvételek az Autópálya rendőrség állomásán is, ahol egy reggeli eligazítás után el is kezdődött a razzia a szabálytalankodó kamionosok után. Segítőnk B. Bálint helyszínelő volt, aki precizitásával hatalmas segítség volt a produkció megvalósulásában.

Mint említettük, drón helyett itt helikoptert használtunk a légi jelenetek rögzítéséhez. Volt olyan, hogy kézből videóztuk az eseményeket, és volt olyan is, ahol az idő és a hely is tökéletes volt, hogy stabilizátorral dolgozzunk.

Nem is telt el sok idő, már meglett az első szabálysértőről a felvétel. Ezután félreállították és elkezdődött az intézkedés, büntetés kiszabás, majd visszamentünk a pályára.

Összesen 3 napot forgattunk, és ez idő alatt nagyon barátságos és kedves embereket ismertünk meg. Hihetetlen volt számunkra hogy mennyien sértenek szabályt, ha nem látják a rend felügyelőit, annak ellenére, hogy ott vannak, csak civil autóban.

Örülünk, hogy részt vehettünk ebben a projektben!

Az elkészült film látható lesz megannyi benzinkúton az autópályák mellett.